InstituteFestivalProfessionals
Donate
Loading...
MyIDFA
Open Call: Young Producers
Articles
Open Call: Young Producers

Open Call: Young Producers

Industry
Wednesday, August 30
By staff

Are you a Dutch-speaking documentary producer, and do you want to broaden your horizon, expand your network, and gain knowledge on the international industry during IDFA 2023? Apply for the Young Producers program before September 24. More info in Dutch below.

Het Young Producers Programma

Het Young Producers Programma bevat onderdelen van de IDFAcademy, IDFA Industry en het IDFA Forum. Onderwerpen als financiering, internationale coproductie, distributie en de nieuwste markttrends komen aan bod en onderling netwerken en het ontmoeten van internationale collega’s wordt gefaciliteerd. Daarnaast ben je als Young Producers welkom als observer bij de Producers Connection, waar documentaire projecten worden gepresenteerd die in een vroeg stadium internationale coproducenten zoeken.

Voorafgaand aan IDFA word je uitgenodigd voor een voorbereidende bijeenkomst. Het programma vindt vervolgens plaats in Amsterdam en loopt van donderdag 9 november (start IDFAcademy) tot en met woensdag 15 november 2023 (laatste industry meetings/panels). Als deelnemer kun je daarnaast met je pas gedurende het festival (van 8 t/m 19 november) filmvoorstellingen van IDFA bezoeken.

Deelname aan het programma

Om in aanmerking te komen voor het Young Producers Programma, moet je aantoonbare ervaring hebben als producent of uitvoerend producent voor documentaires en blijk geven van internationale ambities. Je dient een project in ontwikkeling te hebben dat geschikt is voor internationale samenwerking/distributie. Daarnaast ben je van 9 t/m 15 november beschikbaar om deel te nemen aan het volledige programma.

Het Young Producers programma is een samenwerking tussen IDFA en het Nederlands Filmfonds. De deelnemers worden door het Filmfonds in overleg met IDFA geselecteerd. Als je in aanmerking wilt komen voor één van de maximaal zes beschikbare plaatsen, stuur dan vóór 24 september je c.v. en motivatiebrief naar Laura Peetoom, producer van IDFAcademy (laurapeetoom@idfa.nl). Vermeld in je motivatiebrief duidelijk met welk documentaire project je graag meedoet aan het Young Producers programma.